Известие

Collapse
No announcement yet.

Свети дюза на 4-та и на 5-а след 3.5к оборота

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Свети дюза на 4-та и на 5-а след 3.5к оборота

Проблема се появява само на 4-та и на 5та. В баир нагоре като я натисна светва и преди 3к. Притеснява ме това че няколко пъти като върна 4-та да изпреваря примерно, после бодна 5-та и забива муцуна за момент, пускам газта, натискам я пак и се оправя. С ускорението на по малките предавки няма проблем и не свети тъпата дюза. И на 4-та и на 5-та като светне нито придърпва, нито нищо. Ускорява си. 1во си мислех да не е от горивото, обаче ми се струва че не е. Идеи от какво може да е? Само не ми казвайте дюза моля ви Колата е от подписа. 105 коня и има чип.

Alfa Romeo 146 1.6 TS '98 - EX ; Alfa Romeo 156 1.9 JTD '00 ; Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD 16v '03 - ex ; Alfa Romeo 166 2.4 20v '04 Alfa Romeo 159 SW 2.4 20v '07

Първоначално публикувано от d1lian Покажи съобщение
    Проблема се появява само на 4-та и на 5та. В баир нагоре като я натисна светва и преди 3к. Притеснява ме това че няколко пъти като върна 4-та да изпреваря примерно, после бодна 5-та и забива муцуна за момент, пускам газта, натискам я пак и се оправя. С ускорението на по малките предавки няма проблем и не свети тъпата дюза. И на 4-та и на 5-та като светне нито придърпва, нито нищо. Ускорява си. 1во си мислех да не е от горивото, обаче ми се струва че не е. Идеи от какво може да е? Само не ми казвайте дюза моля ви Колата е от подписа. 105 коня и има чип.
    и да ти кажем дюза няма се паткаш вече са по 40-50лв бройката, тей че споко! Но като забива муцуна гасне ли или не?
    156 2.4JTD 136+ PS

Comment

Първоначално публикувано от Jivko7777 Покажи съобщение
      и да ти кажем дюза няма се паткаш вече са по 40-50лв бройката, тей че споко! Но като забива муцуна гасне ли или не?
      Не гасне, пускам газта, натискам я пак и продължава да си ускорява. А бе то май без диагностика няма да стане, ама си мислех дали някой колега не е имал сходен проблем.

Alfa Romeo 146 1.6 TS '98 - EX ; Alfa Romeo 156 1.9 JTD '00 ; Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD 16v '03 - ex ; Alfa Romeo 166 2.4 20v '04 Alfa Romeo 159 SW 2.4 20v '07

Comment

Щом светва дюзата е записала грешка! Виж на диагностика каква е.
        Гадаенето ми е, че може регулатора налягане на горивото да не сработва във високите обороти. На мен ми е правило такава магария, но на ниски предавки и се оказа регулатор. На диагностика ще покаже.
        Ако беше дюза нямаше да ти светне нищо.
        Лесно се разбира дали някоя дюза е дала фира, или ще работи на три цилиндъра, или ще пуши на място и ще мирише на гориво. Това от опит.
        Регулатора нов е 240 лв по спомен, втора ръка 60-80лв. Ако се окаже той виновника, не вземай др марка, само Бош. И ако решиш да е втора ръка си смени гумичките, 10 лв са!

Един "тип" от мен: ако се окаже той, на вс 147/156 дизел са еднакви! Даже и на Либра, Марея, Брава, Браво!
        Първо диагностика!
        Last edited by rusiq86; d.m.y г., 22:58.
        sigpic
        Gulfstream G650 with Italian design...

Comment

Първоначално публикувано от rusiq86 Покажи съобщение
          Щом светва дюзата е записала грешка! Виж на диагностика каква е.
          Гадаенето ми е, че може регулатора налягане на горивото да не сработва във високите обороти. На мен ми е правило такава магария, но на ниски предавки и се оказа регулатор. На диагностика ще покаже.
          Ако беше дюза нямаше да ти светне нищо.
          Лесно се разбира дали някоя дюза е дала фира, или ще работи на три цилиндъра, или ще пиши на място и ще мирише на гориво. Това от опит.
          Регулатора нов е 240 лв по спомен, втора ръка 60-80лв. Ако се окаже той виновника, не вземай др марка, само Бош. И ако решиш да е втора ръка си смени гумичките, 10 лв са!

Първо диагностика!
          Полезно ми беше да го знам. Мерси. Други?

Comment

ако беше регулатор щеше да я изгаси направо е то пак зависи де но в повечето случаи
            156 2.4JTD 136+ PS

Comment

Прав си за гасенето, но го споменах, защото бях свидетел как не гасеше във високи обороти.

п.с. Живко баце благодаря ти отново за "услугата", докато бях в Испания. Като идваш към Рс да звънкаш за бира!
              sigpic
              Gulfstream G650 with Italian design...

Comment

ако беше регулатор щеше да я изгаси направо е то пак зависи де но в повечето случаи
                Може да е в накакъв начален стадий. Ти до колкото знам беше от Сливен. Препоръчай някой за диагностика, който е виждал алфа

Comment

Може да е в накакъв начален стадий. Ти до колкото знам беше от Сливен. Препоръчай някой за диагностика, който е виждал алфа
                  Е от НЗ съм иначе диагностика до КАТ Сливен автокъщата (тая дето е буквално отдясно до входа за номера) там собственика и синът му само италиянки главно вкарват и ще ти кажат на диагностика какво има

---------- Post added at 23:03 ---------- Previous post was at 23:03 ----------

Първоначално публикувано от rusiq86 Покажи съобщение

п.с. Живко баце благодаря ти отново за "услугата", докато бях в Испания. Като идваш към Рс да звънкаш за бира!
                  за нищо ще звънкаме
                  156 2.4JTD 136+ PS

Comment

Е от НЗ съм иначе диагностика до КАТ Сливен автокъщата (тая дето е буквално отдясно до входа за номера) там собственика и синът му само италиянки главно вкарват и ще ти кажат на диагностика какво има

Благодаря, ще ида на диагностика и ще пиша каква грешка е дало

Comment

На печката като я попържех ми даваше така грешка и мигаше оказа се клапана за разтоварване на турбото . Смениха го в милано моторс към 120 лева беше , но мисля че може да се разглоби и почисти .
                      Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD CF3 115CV {06.01г.} Progression / Limited edition (I) My love
                      sigpic

Comment

Първоначално публикувано от Ladjov Покажи съобщение
                        На печката като я попържех ми даваше така грешка и мигаше оказа се клапана за разтоварване на турбото . Смениха го в милано моторс към 120 лева беше , но мисля че може да се разглоби и почисти .
                        Каква точно грешка ти даваше ако си спомняш?

Comment

Първоначално публикувано от Ladjov Покажи съобщение
                          Каква точно грешка ти даваше ако си спомняш?
                          Едната е ЕВРО-3 другата ЕВРО-2 и има разлики.....

На 115к.с. турбото е с променлива геометрия и са управлява от ЕКУ-то.......

Направи диагностика, лампата може да светне поради много и разнообразни причини...........
                          Итака на налучкване трудно ще се разбере къде е проблема....
                          sigpic
                          Защо ти е манекенка, след като си имаш АЛФА 156
                          156 JTD-110-EX, /147 JTD.EX, /156 JTD 115 EX
                          147 JTDm 140-Малката манекенка
                          GT- JTDm 150

Comment

Турбината ти пренадува!!!Вземи мерки докато е време!!!Оправя се много лесно!!!
                            Last edited by RUSEV-BGR; d.m.y г., 13:56.

Comment

Първоначално публикувано от RUSEV-BGR Покажи съобщение
                              Турбината ти пренадува!!!Вземи мерки докато е време!!!Оправя се много лесно!!!
                              И как разбра?!!!
                              И как се оправя лесно?!!!
                              sigpic
                              Защо ти е манекенка, след като си имаш АЛФА 156
                              156 JTD-110-EX, /147 JTD.EX, /156 JTD 115 EX
                              147 JTDm 140-Малката манекенка
                              GT- JTDm 150

Comment

Working...
                              X